Studie- & yrkesvägledning

Välkommen till C3L:s studie- och yrkesvägledning!

Till oss kan du som är vuxen vända dig om du har frågor kring studier eller yrken. Vi informerar om utbildningar, kurser, prövningar, betyg och behörighetskrav till högre utbildningar. Vi informerar också om studiemedel från CSN. Du kan få vägledning kring din nuvarande situation och dina tankar om framtiden. Tillsammans kan vi utforma en individuell studieplan för dig eller bara se närmare på dina möjligheter.

Vi finns tillgängliga för kortare samtal på våra drop in-tider, eller så kan du boka en tid. Du är välkommen att e-posta oss. På telefon når du oss på våra telefontider i första hand.

CSN-frågor

Du ansöker om lån/bidrag via CSN. Tänk på att när du uppger skola så ska du välja Centrum för Livslångt lärande. Det gäller även när du studerar på NTI-skolan.

Studiestartsstöd – Nytt bidrag från CSN

Studiestartsstöd är en satsning från regeringen för att fler ska få ekonomiska möjligheter att studera.

Satsningen riktar sig till dig mellan 25-56 år som inte har en avslutad gymnasieutbildning. Du ska ha varit inskriven på Arbetsförmedlingen som arbetssökande minst 6 månader och inte haft studiemedel de senaste 3 åren. Du skall ha en kort tidigare utbildning. Du skall också ha ett stort behov av en utbildning på grundskole- eller gymnasienivå för att kunna få ett arbete. Det är studievägledarna på Komvux som hjälper dig med en studieplanering och en ansökan till CSN. CSN fattar sedan beslut om du har rätt till studiestartsstöd.

Beställa slutbetyg eller gymnasieexamen

Studievägledarna utfärdar slutbetyg och gymnasieexamen när du har uppnått de poäng som krävs. Du måste själv säga till när du är klar för ett slutbetyg eller en gymnasieexamen.

Sista dag för utfärdande av slutbetyg är 1 juli 2020. För att kunna göra klart ditt slutbetyg bör du kontakta oss via mail senast fredagen 26 juni.

Ditt slutbetyg eller gymnasieexamen från C3L skickas automatiskt till antagning.se. Om du har en aktiv ansökan på antagning.se kan du se dina betyg under Mina meriter. Tänk på att betygen måste vara inne på antagning.se senast 18 juni-2020 för att räknas med till antagningen med start till Höstterminen.

antagning.selänk till annan webbplats

Mer information om slutbetyglänk till annan webbplats

Utökade telefontider när C3L är stängt för inpassering

  • Torsdag 9 april: C3L är stängt. Ingen telefontid
  • Tisdag 14 april: 13.30-15.00 – telefontid Tina
  • Onsdag 15 april: 13.30-16.00 – telefontid Tina
  • Torsdagar - All vägledning i Kommunhuset inställd tills vidare
  • Fredag 17 april: 10.15 – 11.30 – telefontid Sophia

Studievägledarnas e-postadresser:

tina.soderstromallard@tyreso.se

sophia.andreasson@tyreso.se

Telefonnummer:

Tina: 08-578 275 11

Sophia: 08-578 275 12

Tillfälliga ändringar av tiderna meddelas på startsidan.

Sidan publicerad av: vuxenutbildningen@tyreso.se
Senast uppdaterad: 17 december 2019
Upp