Så här söker du våra utbildningar

Våra utbildningar går att söka både via webben och på en pappersblankett. Nedan kan du läsa vad som gäller för just den kurs eller utbildning du vill gå och hitta information om hur ansökan går till. 

Komvux

Enstaka kurser söker du via webben eller genom att spara, fylla i, skriva ut och skicka in vår ansökningsblankett (PDF, öppnas i ny flik). Information om ansökan till distanskurser hittar du längst ned på den här sidan. OBS! Om du bor i Nacka kommun ska du i stället söka via Nacka24. Om du bor i Haninge kommun och söker via webben så måste du skriva ut ansökan och vända dig till Centrum Vux för att få den godkänd och underskriven och sedan skicka den till oss.

Yrkesutbildningar

Våra yrkesutbildningar söker du via webben, eller  genom att spara, fylla i, skriva ut och skicka in vår ansökningsblankett (PDF, öppnas i ny flik). Observera att yrkesförare buss och lastbil, samt tornkranförare endast kan sökas via blanketten.

Lärlingsutbildningar

Planerad start vårterminen 2019.

SFB – Svenska för bussförare

Våra SFB-kurser söker du genom att fylla i vår intresseanmälan.

SFX-IT – Svenska för programmerare

Våra SFX-kurser söker du genom att fylla i vår intresseanmälan.

SFI

Tidsbokning sker via expeditionen på C3L.

SFY Barn

SFY Barn söker du genom att fylla i en intresseanmälan.

SFY Vård

SFY Vård söker du genom att fylla i en intresseanmälan.

Särskild utbildning för vuxna

Särskild utbildning för vuxna söker du till hos C3L:s studievägledning.

Distans

Distanskurser söker du via C3L:s studievägledning. Fr.o.m. att C3L tagit emot en ansökan är handläggningstiden upp till tre veckor. Observera att du måste vara skriven i Tyresö kommun för att få studera på distans.

Studera i annan kommun

Ansökan om att delta i utbildning på gymnasial nivå i en annan kommun ska lämnas till din hemkommuns vuxenutbildning (C3L). Hemkommunen sänder ansökan vidare till den kommun du vill studera i. Till ansökan kommer det att fogas ett yttrande där det framgår om hemkommunen åtar sig att svara för kostnaderna för den utbildning du sökt. Fr.o.m. att C3L tagit emot en ansökan är handläggningstiden upp till tre veckor. Ansökan skickas till:

C3L/Tyresö komvux
Att: Rektor på C3L
Farmarstigen 7
135 36 Tyresö